Z elegantních přímořských resortů, půvabných koloniálních sídel i skrytých gurmánských skvostů se line eklektická směs vůní, která v kombinaci s tropickou kulisou tyrkysových lagun, svěžích hor, jemného bílého písku a teplého mořského vánku vytváří dokonalé prostředí pro skutečně nezapomenutelné gastronomické zážitky.
Le Château De Bel Ombre
Vydejte se na kulinářskou cestu plnou těch nejvybranějších surovin a receptů, objevujte příběhy živé mauricijské kultury a oslavte eleganci ostrova v Le Château de Bel Ombre. Tato vytříbená restaurace sídlí v nádherně zrekonstruovaném koloniálním sídle z 19. století a je charakteristickou součástí luxusního resortu Heritage Le Telfair v malebné čtvrti Bel Ombre.
Dřevem obložené stěny, římsy, křišťálové lustry, pozlacená zrcadla a starožitné dřevěné stoly se složitými řezbami zde doplňují lněné ubrusy a krémové čalouněné židle, které zvou k pohodlnému posezení a vychutnání gastronomického zážitku v pravém francouzském stylu fine dining stolování.
Tento kulinářský skvost vede talentovaný francouzský šéfkuchař David Toutain, oceněný dvěma michelinskými hvězdami, který vám připraví vše od kreativních à la carte pokrmů až po čtyřchodové degustační menu z lokálních surovin, které potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Signature
Restaurace Signature se nachází v nádherném resortu Anahita, jednom z nejprestižnějších pětihvězdičkových letovisek na Mauriciu, který je známý svým špičkovým 18jamkovým golfovým hřištěm a exkluzivními wellness zážitky.
Místní šéfkuchař zde s mistrovskou lehkostí spojuje inovativní mauricijské chutě s mezinárodními kulinářskými vlivy a v každém pokrmu dává vyniknout těm nejlepším lokálním surovinám.
Vychutnejte si jedinečné mauricijské a světové speciality v klidném, elegantním prostředí s výhledem na molo a nechte se hýčkat prvotřídním servisem v atmosféře opravdového luxusu.
INTI
Peruánská kuchyně, plná čerstvých ryb, citrusů a tropické zeleniny, možná není to první, co byste na Mauriciu čekali. Stylová restaurace INTI v resortu LUX* Grand Gaube však dokazuje, že latinskoamerické chutě se v tomto tropickém ostrovním ráji rozhodně neztratí.
Vydejte se na kulinářskou cestu od zasněžených vrcholů And přes amazonský deštný prales a vyprahlé pouště až po mořské pobřeží Nikaraguy - s využitím těch nejčerstvějších surovin z Mauricia, které mistrně zpracuje šéfkuchař Pedro Burgos.
Začněte večer osvěžujícím aperitivem pisco sour a sdílenými předkrmy jako je lososové tiradito nebo grilované hovězí maso anticucho s chimichurri. Pokračujte ikonickým ceviche, jemně grilovanou rybou s miso nebo pečenou chobotnicí s paprikovým ají a na závěr si dopřejte dekadentní čokoládový koláč, křupavé churros nebo fialovou mazamorra morada se zmrzlinou, mátou a pomerančem.
Umami
Slovo umami znamená v japonštině „příjemná, pikantní chuť“ a patří mezi pět základních chutí. Jídlo, se kterým se v moderním prostředí této restaurace setkáte, je však mnohem více než příjemné - na jídelním lístku najdete čerstvě připravené sashimi, nigiri a maki, stejně jako dokonale mramorované kobe wagyu, australské jehněčí nebo teppanyaki připravované nad dramatickým plamenem.
Umami sídlí v resortu Dinarobin Beachcomber na úchvatném západním pobřeží poloostrova Le Morne a je dokonalým místem pro romantickou večeři nebo uvolněný gurmánský večer, během kterého si vychutnáte pokrmy s hlubokou chutí a vrstvenou komplexností spolu se sklenkou lahodného saké nebo japonské whisky.
Gin'ja
Další kulinářskou perlou, který se nachází v resortu Heritage Le Telfair, je restaurace Gin'ja, kde vás každý večer čeká sofistikované panasijské menu plné rafinovaných chutí.
V tropickém prostředí přímo u pláže si můžete dopřát sushi, pošírovaného humra, pad thai, nasi goreng a další chutné speciality nebo si nechte přímo před očima připravit teppanyaki na rozpálené plotně - to vše s výhledem na oceán zalitý teplým světlem zapadajícího slunce.
Atmosféru zde doplňuje příjemné světlo luceren, šumění vln a elegantní servis, který vám umožní se plně ponořit do gurmánského zážitku v duchu východoasijské estetiky.
Creole Smokehouse
Ve stínu majestátního staletého banyánu, z něhož visí ručně pletené ratanové lampy, stojí bílé piknikové stoly restaurace Creole Smokehouse, která vás vezme na kulinářské dobrodružství inspirované místními surovinami a kořením.
Na talíři najdete vše od grilovaného, čerstvě uloveného humra přes maso, které se doslova rozpadá na jazyku až po rybí polévku, aromatické kari a neobvyklé kombinace surovin, jako je grilovaný ananas s koriandrovou zmrzlinou. Restaurace se nachází v resortu LUX* Grand Gaube a její součástí je také dřevěný Rum Treehouse s širokou nabídkou rumů a koktejlů.
Hasu
Zažijte nezapomenutelný večer v japonské restauraci Hasu, která se nachází v pětihvězdičkovém resortu Long Beach Mauritius na východním pobřeží ostrova.
Vstupte do klidného, jemně osvětleného prostoru, kde se minimalistický design snoubí s vřelou pohostinností, a nechte se zlákat delikátním sashimi, dokonale srolovaným maki nebo čerstvě ugrilovaným yakitori.
Pokud budete chtít zažít něco opravdu výjimečného, rezervujte si místo u exkluzivního stolu omakase, kde vás šéfkuchař osobně provede vybranou degustační cestou. Ať už budete své jídlo kombinovat s vychlazeným saké, nebo jen nasávat klidnou intimní atmosféru, Hasu slibuje elegantní večer, na který jen tak nezapomenete.
La Spiaggia
La Spiaggia se pyšní nádherným výhledem na oceán a podmanivým tropickým kouzlem, které lákají ke stolování pod širým nebem. Začněte sklenkou vynikajícího nápoje z vozíku se šampaňským, a poté si za poslechu jemných vln Indického oceánu dopřejte řadu kreativních středomořských pokrmů, jako jsou například těstoviny s čerstvými mušlemi v lehké smetanové omáčce nebo tradiční těstoviny s boloňskou omáčkou.
Tato slunná à la carte restaurace s uvolněnou atmosférou se nachází v resortu Constance Belle Mare Plage v Pointe de Flacq, kde se luxus a špičkové služby snoubí se svěží tropickou krajinou.
Duck Laundry
Duck Laundry je čínská gastronomická restaurace v resortu LUX* Belle Mare, kde si můžete vychutnat výběr z těch nejlepších sečuánských, šanghajských a kantonských specialit – od autentické pekingské kachny přes lahodné dim sum až po čerstvě připravované nudle, doplněné o ručně vybrané čaje, řemeslné koktejly, prémiové destiláty a vína.
Vstupte do velkolepého prostoru obloženého černými cihlami a vydejte se na vzrušující cestu bohatým a rozmanitým světem čínské kuchyně pod působivou stropní instalací z červených stuh a lampionů.
Vychutnejte si večeři v prostředí s bronzovými paravány, nábytkem z ebonizovaného dřeva a sametovým čalouněním v tmavě tyrkysových tónech, které doplňuje smaragdově laděná nástěnná malba ve stylu chinoiserie a sbírka glazované červené keramiky.
Safran
Safran je elegantní indická restaurace v hotelu Shangri-La Le Touessrok Resort & Spa v Trou d'Eau Douce na Mauriciu, která nabízí vytříbenou kombinaci autentické indické a mauricijské kuchyně v moderním prostředí s výhledem na zátoku Hibiscus Bay.
Restaurace je poetickou ódou na bohatou indickou kulturu a zároveň dokonalou symbiózou jižanské elegance s nádechem britského koloniálního stylu, kde se snoubí klid, sofistikovanost a vůně linoucí se z rozpálených tandoor pecí.
Vstupte dovnitř a vydejte se na intimní kulinářskou cestu obklopeni krásou indických řemeslných dekorací a jemným osvětlením, které podtrhuje každý detail. Vychutnejte si tradiční jihoindické speciality, od tandoori pochoutek až po čerstvě upečený naan, které vám místní kuchař připraví přímo před vámi.
La Table du Château
Zatímco většina luxusních restaurací na ostrově nabízí výhled na moře a písečné pláže, La Table du Château vás okouzlí výhledem na viktoriánské sídlo, které se po setmění majestátně rozzáří. Tato moderní fine dining restaurace v srdci Domaine de Labourdonnais vás přivítá v elegantním a zalesněném prostředí s výhledem na rozlehlé trávníky a staleté stromy, které dotvářejí jedinečnou atmosféru.
Odpočiňte si na slunné terase pod korunou starého liči stromu s osvěžujícím koktejlem v ruce, o který se postará pozorná obsluha. Vychutnejte si pokrmy inspirované sezónními trendy a založené na lokálních chutích a surovinách, nebo si užijte romantickou večeři při svíčkách se sklenkou kvalitního vína u stolu zdobeného tropickými květinami. Nenechte si ujít ani návštěvu již zmíněného sídla (Château de Labourdonnais) z roku 1859 a ochutnávku místního rumu z přilehlé palírny.
Le Chamarel Restaurant
Tento gurmánský skvost je součástí soukromého panství Le Pavillon de Case Noyale a nachází se v srdci Chamarel - oblasti známé svými přírodními divy, jako je sedmibarevná zem a nejvyšší vodopád na Mauriciu.
Le Chamarel Restaurant se tyčí ve výšce 260 m nad mořem a z jejích dřevěných teras se otevírá dechberoucí výhled na jihozápadní pobřeží ostrova - od pohupujících se palem přes majestátní hory Le Morne a La Tourelle až po jiskřivě vody Indického oceánu.
V tomto klidném útočišti nad zelenými svahy si můžete vychutnat tradiční kreolské recepty i jejich moderní interpretace, které ctí sezónní ingredience a bohaté kulinářské dědictví ostrova. Přijďte na snídani a dejte si šálek čerstvě pražené kávy s domácím pečivem, zůstaňte na oběd a objevte chuť kari, mořských plodů nebo voňavým rougaille, a zakončete den s domácí rumem rhumtail s mauricijským ovocem a kořením - to vše za doprovodu kreolské hudby a s výhledem, který se vám navždy vryje do paměti.